Leírás és Paraméterek
Tejsav
A tejsav a természetben előforduló szerves sav.
Az élő sejtek anyagcseréjében köztes termékként keletkezik. Konzerváló hatását az emberiség évszázadok óta használja a tejsavas erjesztésnél.
A tejsav csökkenti az élelmiszerek savfokát és közvetlenül hat egyes, főként aerob baktériumokkal szemben. Ezért kiválóan alkalmas a cefre pH értékének beállítására. Lágy íze miatt a tejsavat italok, édességek és savanyúságok savanyítószereként használják; az ízeket kikerekíti, teltebbé teszi.
Összetétel | Tejsav (CAS:79-33-4) 80% |
Felhasználás | |
Vörösboroknál - savszabályozás, | |
- ízharmonizáció. | |
Adagolás | |
Laboratóriumi próba és érzékszervi vizsgálat alapján. | |
Tárolás | |
Száraz, hűvös helyen tartandó. | |
Nettó tömeg | 1kg |
Származás | EU |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.