Ágyas pálinka könyv

3.710 Ft (3.533 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Üveg ballon 5L
2.150 Ft (1.693 Ft + ÁFA)
Cikkszám: IM-600
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 38
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.190 Ft
Várható csomag feladás: 2023. szeptember 26.

Leírás és Paraméterek

Hogyan készítsünk ágyas pálinkát?


Hazai gyógynövényekből, virágokból, bogyós és egyéb gyümölcsökből minden komolyabb ráfordítás nélkül készíthetők ízletes ágyas pálinkák, likőrök és borok. E könyv pontos útmutatásai és az ízesítőül ajánlott növények felhasználhatóságához összeállított táblázatos naptár segítségével az olvasónak garantálhatóan sikerülhet saját készítményét „megalkotnia”.

A könyvben található száz recept többnyire klasszikus ágyas pálinkákra és likőrökre, de ritkaságszámba menő különlegességekre is vonatkozik.

A receptek ízhatásuk szempontjából széles skálán mozognak, mely skála az almapálinkától és a bükkfalevéllikőrtől kezdve a cickafarkpezsgőn és a bodzaboron át a gyermekláncfűlikőrig és a cirbolyafenyő-pálinkáig terjed. Ennek megfelelően a végtermék fanyar, gyümölcsös és édes ízhatású lehet. De megemlíthetjük az üvegben növekvő-érő vilmoskörtét, a zöld diót, sőt az olyan gyógy- és fűszernövényeket, mint a borsmenta, az útifű és a kömény, melyek alkoholos áztatásával módfelett ízletes likőrök készíthetők.

A tartalomból:

  • ágyas pálinkák és likőrök

  • ágyas pálinkák készítése: eszközök,

  • készülékek, ízesítendő alkoholok, ízesítőül szánt gyümölcsök, cukrozás, fűszerezés, szűrés, tárolás

  • borkészítési útmutató

  • pezsgő- vagy habzóbor-készítési útmutató

  • receptgyűjtemény, amely az aszatpálinkától a szilvalikőrig és az olyan klasszikus készítményekig terjed, mint a konyakos tojáslikőr, a kávélikőr, a narancslikőr vagy a sörlikőr

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.