Sör adalékok

Sörkészítési Adalékok – Íz, Aroma és Hab tökéletesítése

A sörfőzés nemcsak malátáról, komlóról, vízről és élesztőről szól – a különböző adalékanyagok segítségével még egyedibbé és karakteresebbé teheted házi sörödet. Legyen szó cukrokról, fűszerekről, gyümölcsökről, vagy speciális enzimekről, a megfelelő kiegészítők használatával javíthatod az erjesztési folyamatot, befolyásolhatod a testességet, az ízjegyeket és a szénsavasságot.

Rendezés:

Laktóz 500g

2.015 Ft 1.410 Ft (1.110 Ft + ÁFA)
-605 Ft
Raktáron

Szárított bodzavirág

1.270 Ft (1.000 Ft + ÁFA)
Raktáron

Karbonizációs cukorka 200g

1.990 Ft (1.567 Ft + ÁFA)
Raktáron

Alpha-amylase enzim 12gr

1.290 Ft (1.016 Ft + ÁFA)
Raktáron

Csatos sörös üveg szett 0,33L 25db

8.800 Ft (6.929 Ft + ÁFA)
Raktáron

Milyen adalékokat használhatunk a sörfőzéshez?

  • Cukrok és Édesítőszerek

A fermentálható cukrok, mint a méz, kandiscukor, juharszirup vagy laktóz, nemcsak az alkoholtartalom növelésére szolgálnak, hanem gazdagabb ízvilágot és lágyabb textúrát is adhatnak a sörnek.

  • Fűszerek és Gyógynövények

A különféle fűszerek – koriander, narancshéj, fahéj, gyömbér, szegfűszeg – kiválóan illenek egyes sörtípusokhoz, például búzasörökhöz vagy karácsonyi sörökhöz.