Kellékek Kiegészítők

A minőségi pálinka- és borkészítés alapja a megfelelő cefrézési és erjesztési folyamat, amelyhez elengedhetetlenek a megfelelő kellékek és kiegészítők. Az optimális erjedéshez speciális élesztők, tápanyagok, pH-szabályzók, erjesztőedények és egyéb eszközök szükségesek, amelyek segítik a hatékony cukorlebontást és az alkohol kialakulását.

Rendezés:

Kotyogó gumi tömítéssel

560 Ft (441 Ft + ÁFA)
Raktáron

Gumi tömítés kotyogóhoz

120 Ft (94 Ft + ÁFA)
Raktáron

Gyümölcsdaráló kézi

27.280 Ft (21.480 Ft + ÁFA)
Utolsó 1 db raktáron

Műanyag csap

1.170 Ft (921 Ft + ÁFA)
Raktáron

Keverőlapát műanyag

740 Ft (583 Ft + ÁFA)
Raktáron

Sörhűtő spirál

18.990 Ft 16.990 Ft (13.378 Ft + ÁFA)
-2.000 Ft
Raktáron

Fűszerlabda

1.900 Ft (1.496 Ft + ÁFA)
Nincs készleten

Komló forraló zsák

230 Ft (181 Ft + ÁFA)
Raktáron

Eszközök és kiegészítők a tökéletes erjedéshez – minden, amire szükséged van

A jó pálinka vagy bor nemcsak a gyümölcs vagy szőlő minőségén múlik – legalább ilyen fontosak a megfelelő eszközök és kiegészítők, amelyek segítenek a cefrézést és az erjesztést precízen és higiénikusan elvégezni. Az erjedési folyamat érzékeny egyensúly: ha nem figyelsz oda a hőmérsékletre, cukorfokra, pH-ra vagy az élesztők munkakörülményeire, az ital minősége is csorbát szenvedhet. Éppen ezért érdemes minden szükséges felszerelést beszerezni még az erjedés megkezdése előtt.

Ebben a kategóriában összegyűjtöttük számodra a legfontosabb cefrézési és erjesztési eszközöket, legyen szó házi pálinkáról vagy borról. A kínálatban megtalálsz mindent, ami a tiszta, aromás és megfelelő alkoholtartalmú ital elkészítéséhez szükséges.

Milyen eszközökre lesz szükséged?

  • Erjesztő tartályok – Lezárhatók, fertőtleníthetők, és biztosítják a légmentes, szabályozott erjedési körülményeket.
  • Hidrométerek (cukorfokmérők) – Elengedhetetlenek a cukortartalom és az alkoholfok nyomon követéséhez.
  • pH-mérők és szabályzók – Segítenek a megfelelő kémhatás beállításában, ami kritikus az élesztő optimális működéséhez.
  • Keverőlapátok – Az egyenletes cukor- és élesztőeloszlás kulcsa, főleg nagyobb mennyiségű cefrénél.
  • Szűrők és szűrőzsákok – Megkönnyítik a gyümölcshús eltávolítását, és tisztább erjedési alapot biztosítanak.
  • Speciális élesztők, tápanyagok – Hozzájárulnak a gyors, teljes és aromában gazdag erjedéshez.

Miért éri meg beruházni a megfelelő kiegészítőkre?


A jól felszerelt cefréző nemcsak időt és energiát spórol meg, de elkerülheti a tipikus hibákat is, mint például a korai megromlás, túl gyors vagy túl lassú erjedés, erjedési pangás vagy kellemetlen mellékízek. A megfelelő mérőeszközökkel és segédanyagokkal végig nyomon tudod követni a folyamat minden lépését, így a végeredmény pontosan olyan lesz, amilyennek szeretnéd.

Akár első italodat készíted, akár gyakorlott vagy, ezek az eszközök segítenek abban, hogy a végeredmény stabilan hozza a kiváló minőséget.

Válogass profi cefrézési és erjesztési kellékeink közül, és készíts aromás, tiszta, hibátlan pálinkát vagy bort – otthon, biztonságosan és eredményesen!