Válaszd kedvezményes csomagajánlatainkat
Igazi sárgabarack íz!
Aroma Sárgabarack 20ml
Igazi sárgabarack íz!
Aroma Sárgabarack 10ml
Leírás és Paraméterek
Gyümölcs aszalvány sárgabarack
Sárgabarack aszalvány, ágyas pálinka készítéséhez
Ágyas vagy gyümölcságyon érlelt pálinka, az a gyümölcspálinka, melyet legalább 3 hónapig gyümölccsel érleltek. A végbe menő anyag átadási folyamatokban a gyümölcs/gyümölcsök szín- és íz anyagai beleoldódnak a pálinkába, amely ezáltal új érzékszervi tulajdonságokkal gazdagodik. A pálinka színe sz érlelésben résztvevő gyümölcs színét veszi át, még íze karakteresebbé, lágyabbá és selymesebbé válik.
Mindenképpen megemlítendő azonban, hogy gyümölcságyon érlelni csak a legjobb minőségű pálinkákat érdemes, mert a párlat készítés hibáit ez az érlelési folyamat sem fedi el.
Alap esetben 5L párlathoz 5g aszalvány használata ajánlott. A párlatunk alkoholfokát érdemes 38-42º közé beállítani, hogy a gyümölcs íze váljon karakteresebbé. Az érlelés folyamán meleg helyen szükséges tárolni és hetente-kéthetente összerázni.
Kiszerelés | 180g |