Leírás és Paraméterek
Tökéletes pálinka alapanyag elkészítése
A szilva, különösen a szabolcsi szilva, minden pálinkafőző kedvenc gyümölcse. A szilvából készült pálinka az egyik legismertebb és legkedveltebb ital, így nem véletlen, hogy minden évben rengeteg cefre készül belőle. A szilva cefrézése különös figyelmet igényel, mivel a gyümölcs csonthéjas, így a mag eltávolítása elengedhetetlen a tiszta gyümölcspép eléréséhez. A maggal való erjedés nemcsak a cefre minőségét rontja, hanem a káros anyagokat is bejuttathatja a készülő italba.
A szilva cefréző csomag mindent tartalmaz, amire szükséged van a szilvából készült pálinka tökéletes alapanyagának előállításához. Az adalékanyagok biztosítják az erjedési folyamatok sikerességét, javítják a cefre minőségét és segítenek a lehető legjobb kihozatalban.
A csomag 200L cefre elkészítésére elegendő. Készítsd el a legfinomabb szilvapálinkát ezzel a prémium cefréző csomaggal!
Használata:
- Mossuk meg a szilvát, majd pépesítsük. (A pépesítés után ajánlott pH-szint ellenőrzése és beállítása.)
- Végezzük el a pektinbontást.
- Négy órával később adjuk hozzá az élesztőtápanyagot (1 csomag) és a fajélesztőt (2 csomag).
- A főerjedés végeztével további 1 csomag élesztőtápanyag hozzáadása javasolt.
A cefréző csomag tartalma:
- Smart pektinbontó enzim (10 ml)
- Uvavital élesztőtápanyag (2 db)
- Uvaferm CM élesztő (2 db)