Leírás és Paraméterek
A tökéletes szőlőpálinka készítése
A szőlő, mint cefrézésre használt gyümölcs, nemcsak sokfajta, de sokféleképpen is előállítható pálinkát kínál. Azonban a szőlőpálinka elkészítése nagy odafigyelést igényel, hiszen az alapanyagok minősége és a feldolgozás módja döntően befolyásolják a végeredményt. A szőlő cefrézés egyik legfontosabb lépése a szárak eltávolítása, mivel azok nem tartoznak a cefre minőségi összetevői közé, és rontják a végterméket.
A szőlő cefréző csomag segít abban, hogy a legjobb eredményt érjük el, és tiszta, aromás cefrét készíthessünk a szőlőből. A csomagban található speciális pektinbontó, élesztőtápanyagok és élesztők garantálják az ideális erjedési környezetet és segítenek a cefre minőségi kihozatalában.
A csomag 200L cefre elkészítésére elegendő. Készítsd el a legfinomabb szőlőpálinkát ezzel a prémium cefréző csomaggal!
Használata:
- Mossuk meg a szőlőt, majd pépesítsük. (A pépesítés után ajánlott pH-szint ellenőrzése és beállítása.)
- Végezze el a pektinbontást.
- Négy órával később adja hozzá az élesztőtápanyagot (1 csomag) és a fajélesztőt (2 csomag).
- A főerjedés végeztével további 1 csomag élesztőtápanyag hozzáadása javasolt.
A cefréző csomag tartalma:
- Smart pektinbontó enzim (10 ml)
- Uvavital élesztőtápanyag (2 db)
- Uvaferm 228 élesztő (2 db)
Nagyon fontos, hogy ne keverjük össze a szőlő pálinkát a törköly pálinkával. Törköly pálinka készítéshez tudjuk ajánlani az alma cefréző csomagot, magas alkohol tűrése miatt!