Leírás és Paraméterek
Uvaferm Danstil A fajélesztő
Univerzálisan használható fajélesztő hidegtűrő képességgel.
Használható vörös és fehérborok és pálinka cefre erjesztéséhez univerzális élesztő. Egyszerű, tiszta ízű fehér-, és vörös borokhoz, szeszcefrékhez. Nagyon jó erjedési tulajdonságokkal, jó aromaképzéssel rendelkező univerzálisan alkalmazható bor- és párlatélesztő. Megfelelő előkészítés mellett 10 ºC cefre vagy must-hőmérsékleten már beindítja az erjedést. 10-34 ºC hőmérséklet-tartományban, megbízhatóan erjeszt. Gyors erjedésindítás, egyenletes, maradék cukor nélküli erjedéslefutás jellemzi. Alkoholtoleranciája megfelelő tápanyagellátás és hőmérsékletvezetés mellett 20 tf% (normál borok alkoholtartalma 12-14 tf%). Erőteljes észtertermelése következtében alkalmazása illatos borokat és párlatokat eredményez. Használata tehát nemcsak megbízható, tiszta erjedést eredményez, hanem alapvetően illatosabb borokat, párlatokat. Az erjedés újra indítására ezt az élesztőt ajánljuk elsősorban. Erjesztési hőmérséklet-tartomány: 12-32 C. Nem képez habot. Minimális mennyiségű kén-dioxidot termel, ezért párlatkészítéshez is kitűnően használható.
Kiszerelés | 20g |
Adagolás | 20g/hl |