Maláták és pelyhek

Maláta, Pelyhek és Rizshéj – A Sörfőzés Alapvető Összetevői

A maláta, pelyhek és rizshéj a sörfőzés alapvető összetevői, amelyek meghatározzák a kész sör ízét, testességét és szűrhetőségét. Ezek a hozzávalók különböző sörtípusokhoz használhatók, legyen szó lager, IPA, stout, pilsner vagy búzasör készítéséről.

Rendezés:

Maláta Pilseni 1kg

760 Ft -tól (598 Ft + ÁFA)
Raktáron

Maláta Pale Ale 1kg

790 Ft -tól (622 Ft + ÁFA)
Raktáron

Maláta Maris Otter 1kg

830 Ft (654 Ft + ÁFA)
Raktáron

Maláta Búza 1kg

640 Ft (504 Ft + ÁFA)
Raktáron

Maláta CaraMünich I 100g

90 Ft (71 Ft + ÁFA)
Raktáron

Maláta CaraPils 100g

90 Ft (71 Ft + ÁFA)
Raktáron

Maláta CaraRuby 100g

90 Ft (71 Ft + ÁFA)
Raktáron

Maláta Pörkölt Árpa 100g

150 Ft (118 Ft + ÁFA)
Raktáron

Maláta Chocolat 100g

150 Ft (118 Ft + ÁFA)
Raktáron

Zabpehely 100g

130 Ft (102 Ft + ÁFA)
Raktáron

Rizshéj 1L

170 Ft -tól (134 Ft + ÁFA)
Raktáron

Maláta – A Sör Gerince

A maláta az erjedhető cukrok és az egyedi ízek fő forrása. Többféle változata létezik:

  1. Alapmaláták – Pl. pilsner, pale ale, müncheni maláta. Az erjeszthető cukrok legfőbb forrásai.
  2. Speciális maláták – Pl. karamell-, csokoládé- vagy pörkölt maláták. Mélyebb ízeket és színt adnak.

Pelyhek – Testesség és Habzás Fokozása

A pelyhek (pl. zabpehely, búzapehely, árpapehely, kukoricapehely) javítják a sör testességét és habképződését, valamint segítenek a simább kortyérzet kialakításában.

Rizshéj – Szűrési Hatékonyság Növelése

A rizshéj nem fermentálható összetevő, amely segíti a cefrézés során a szűrhetőséget, különösen magas fehérjetartalmú gabonák (pl. búza, zab) használatakor. Megakadályozza a cefre besűrűsödését és segíti a tisztább sörlé kinyerését.