A saját készítésű görögdinnyebor készítéséhez szükséges minden kellék megtalálható webáruházunkban.
Görögdinnyebor Hozzávalók:
Anyagok
- 4L görögdinnyepüré
- 1,4 kg cukor
- 1 csomag borélesztő
- Keverő kanál
- Erjesztő vödör
- Fertőtlenítőszer
- Hőforrás
- Sörfokoló
- Sűrű szövésű kendő vagy palackozó szifon
A görögdinnyebor elkészítése:
- Öntsük a görögdinnyepürét egy nagy fazékba, és melegítsük forrásig.
- Adjunk hozzá 1,4 kiló cukrot, és keverjük, amíg feloldódik.
- Forraljuk fel a keveréket, majd vegyük le a hőforrásról, hogy a keverék kihüljön.
- Amint a keverék kihűlt, adjuk hozzá a borélesztőt, és keverjük jól össze.
- Öntse a keveréket az erjesztő vödörbe.
- Tegye a fedelet az erjesztő vödörre, ügyelve arra, hogy teljesen zárva legyen. Helyezze bele kotyogót és öntsön a kotyogóba vizet, hogy követni tudja az erjedést.
- Tárolja hűvös, sötét helyen, és hagyja erjedni 14 napig.
- A 14 nap elteltével mérje meg egy sörfokoló segítségével, és győzödjön meg arról, hogy a bor fajsúlya elérte az 1,000-es vagy az alatti értéket.
- Ha nem érte el ezt a súlyt, hagyja erjedni még körülbelül 7 napig, és ellenőrizze újra.
- Ha a bor elérte a kívánt súlyt, szifon vagy vászon segítségével töltse palackokba, hogy kiszűrje az esetleges részecskéket.
- A palackokat hűvös, sötét helyen tárolja legalább 2 hónapig, mielőtt meginná.
További tippek a görögdinnye bor készítéséhez:
- Az intenzívebb görögdinnyeíz érdekében az erjedés során adjunk 1/2 csésze friss görögdinnye levét az erjesztő edénybe.
- Az erjedés során vagy a palackozás után ízesítőanyagokat is adhat a borhoz. Néhány népszerű ízesítés a méz, a gyömbér és a menta.
- Ha nem akarja azonnal meginni az összes bort, tárolhatja hideg, sötét helyen, például hűtőszekrényben vagy borospincében. De vegye figyelembe, hogy idővel a bor oxidálódik és veszít az ízéből.