Ez a honlap sütiket "cookie" használ. A cookie-k elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. Az "ELFOGADOM" gomb megnyomásával, hozzájárulását adja az alapvető és a marketing célú cookie használatához. További információt az alkalmazott cookie-ról itt olvashat: Adatvédelmi szabályzat

10 tipp a befőzéshez

I'Make webáruház
2023. 07. 05. 00:00:00
10 tipp a befőzéshez

10 tipp amit tudnia kell a befőzés megkezdése előtt!

  1. Mindig csúcsminőségű friss terméket használjon. A befőzés nem a túlérett gyümölcsök és zöldségek számára való, mert azok romlásnak indulnak! 

  2. Gyűjtse össze az összes hozzávalót és felszerelést, és győződjön meg arról, hogy mindennel rendelkezik, amire szüksége van, mielőtt elkezdi. A folyamat felénél nincs idő a boltba rohanni.

  3. Pontosan kövesse a recepteket és az utasításokat. Ne improvizáljon, mert a recept a tökéletes tartósság érdekében van összeállítva.

  4. Sterilizálja az üvegeket kimosással, majd forró vízben tartva, amíg készen nem áll a megtöltésükre. A mosogatógép használatával a munkát forró víz nélkül is elvégezheti! Léteznek már élelmiszeripari üveg fertőtlenítők, melyek öblítés nélkül is használhatóak. Ilyen például a Sanitiser.

  5. Használjon minőségi befőttes üvegeket és új fedeleket, amikor csak teheti. A rozsdás elhasználódott lapka fertőzést és nem jó lezárást eredményez.

  6. Amikor megtölti az üvegeket, ne töltse a tetejéig. Ezt „fejtérnek” nevezik, és a recepttől függően változhat. Ha túltölti az üvegeket, az étel megzavarhatja a fedél záróanyagát, és az üvegek nem záródnak megfelelően. Érdemes celofánt és befőttes gumit használni a tökéletes záródás érdekében.

  7. Fontos az is, hogy a lapka felhelyezése előtt törölje tisztára az edény peremet és a meneteket. 

  8. Az üvegemelő segítségével tegye az egyes üvegeket a rácsra a forrásban lévő vízbe. Ügyeljen arra, hogy az üvegeket legalább 1-2 cm víz fedje le és forralja fel az edényt. Kezdje el számolni a feldolgozási időt, miután a víz ismét felforrt.

  9. Amikor a feldolgozási idő lejárt, kapcsolja ki a hőt, és vegye le a fedelet, hogy a gőzt kiengedje magából. Távolítson el minden üveget az üvegemelővel, és tegye egy ruhadarabra, hogy kihűljön. Hagyja kihűlni az üvegeket 12-24 órán keresztül.

  10. Az egyik jele annak, hogy az üvegek megfelelően lezárták, egy „pattanó” hang, amelyet az üvegek lehűlésekor hallunk. A nem záródó tégelyeket NEM tárolhatjuk, inkább hűtőbe tesszük, és néhány napon belül felhasználjuk.

            Befőttek

Tartalomhoz tartozó címkék: Befőzés