Készítsünk görögdinnye bort!

T. Oláh Eszter
2023. 03. 29. 16:36:02
Készítsünk görögdinnye bort!

Ebben a cikkünknek lépésről lépésre végig vezetjük, hogyan készítsünk görögdinnyebort görögdinnyepüréből.

A saját készítésű görögdinnyebor készítéséhez szükséges minden kellék  megtalálható webáruházunkban.

Görögdinnyebor Hozzávalók:  Dinnyebor

Anyagok

  • 4L görögdinnyepüré
  • 1,4 kg cukor
  • 1 csomag borélesztő
  • Keverő kanál
  • Erjesztő vödör
  • Fertőtlenítőszer
  • Hőforrás
  • Sörfokoló
  • Sűrű szövésű kendő vagy palackozó szifon

A görögdinnyebor elkészítése:

  1. Öntsük a görögdinnyepürét egy nagy fazékba, és melegítsük forrásig.
  2. Adjunk hozzá 1,4 kiló cukrot, és keverjük, amíg feloldódik.
  3. Forraljuk fel a keveréket, majd vegyük le a hőforrásról, hogy a keverék kihüljön.
  4. Amint a keverék kihűlt, adjuk hozzá a borélesztőt, és keverjük jól össze.
  5. Öntse a keveréket az erjesztő vödörbe.
  6. Tegye a fedelet az erjesztő vödörre, ügyelve arra, hogy teljesen zárva legyen. Helyezze bele kotyogót és öntsön a kotyogóba vizet, hogy követni tudja az erjedést.
  7. Tárolja hűvös, sötét helyen, és hagyja erjedni 14 napig.
  8. A 14 nap elteltével mérje meg egy sörfokoló segítségével, és győzödjön meg arról, hogy a bor fajsúlya elérte az 1,000-es vagy az alatti értéket.
  9. Ha nem érte el ezt a súlyt, hagyja erjedni még körülbelül 7 napig, és ellenőrizze újra.
  10. Ha a bor elérte a kívánt súlyt, szifon vagy vászon segítségével töltse palackokba, hogy kiszűrje az esetleges részecskéket.
  11. A palackokat hűvös, sötét helyen tárolja legalább 2 hónapig, mielőtt meginná.

 

További tippek a görögdinnye bor készítéséhez:

 

  1. Az intenzívebb görögdinnyeíz érdekében az erjedés során adjunk 1/2 csésze friss görögdinnye levét az erjesztő edénybe.
  2. Az erjedés során vagy a palackozás után ízesítőanyagokat is adhat a borhoz. Néhány népszerű ízesítés a méz, a gyömbér és a menta.
  3. Ha nem akarja azonnal meginni az összes bort, tárolhatja hideg, sötét helyen, például hűtőszekrényben vagy borospincében. De vegye figyelembe, hogy idővel a bor oxidálódik és veszít az ízéből.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek

Kapcsolódó termékek

Keverőlapát műanyag

740 Ft (583 Ft + ÁFA)
Raktáron

Sörfokoló

1.580 Ft (1.244 Ft + ÁFA)
Raktáron

Palackozó szifon sörléhez

955 Ft (752 Ft + ÁFA)
Raktáron