Ez a honlap sütiket "cookie" használ. A cookie-k elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. Az "ELFOGADOM" gomb megnyomásával, hozzájárulását adja az alapvető és a marketing célú cookie használatához. További információt az alkalmazott cookie-ról itt olvashat: Adatvédelmi szabályzat
Elfogadom

Vodka élesztő 20g

1.370 Ft (1.079 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: IM-995
Elérhetőség: Nincs készleten
Szerezhető hűségpontok: 14
Nem értékelt
Szállítási díj: 990 Ft
Várható csomag feladás: 2024. november 22.

Leírás és Paraméterek

Vodka élesztő

A vodka készítéséhez valóban szükség van élesztőre, mivel az a cukrok erjesztéséért felelős. A vodka előállításának folyamata általában a következő lépésekből áll:

  1. Alapanyag előkészítése: A vodka alapanyagaként általában gabonaféléket (például búza, árpa, kukorica), burgonyát vagy más növényi anyagokat használnak.

  2. Alkoholos erjesztés: Az előkészített alapanyagot vízzel keverik, majd hozzáadják az élesztőt. Az élesztő a cukrokat alkohollá és szén-dioxiddá alakítja át a fermentáció során.

  3. Folyamat követése: A fermentációs folyamatot figyelemmel kísérik, amíg az élesztő el nem fogy és az alkoholos erjesztés be nem fejeződik.

  4. Párlatolás: Az alkoholtartalmú folyadékot lepárlással tisztítják és koncentrálják. Ez a folyamat megszabadítja az italt az egyéb vegyi anyagoktól és a nagyobb mennyiségű víztől.

  5. Tisztítás és szűrés: A párlatolt alkoholt szűrik és tisztítják, hogy megszabaduljanak az esetleges maradékanyagoktól és szennyeződésektől.

  6. Hígítás: A végső terméket gyakran hígítják vízzel az alkoholtartalom beállításához és a kívánt íz és szilárdság eléréséhez.

Tehát a vodka előállításához szükséges az élesztő, de fontos megemlíteni, hogy a kész termékben az élesztő már nem marad jelen nagy mennyiségben.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.