Ez a honlap sütiket "cookie" használ. A cookie-k elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. Az "ELFOGADOM" gomb megnyomásával, hozzájárulását adja az alapvető és a marketing célú cookie használatához. További információt az alkalmazott cookie-ról itt olvashat: Adatvédelmi szabályzat
Elfogadom

Pelyhek és Rizshéj

Zab vagy búzapehely nem csak reggelire

A pelyhek a sör színét nem befolyásolják. Használatuk során javul a habtartás és a kortyérzet, növelik a sör testességét. Hátránya, hogy rontja a sör szűrhetőségét, ezért nem célszerű túlhasználni (maximum 40%). A szűrés hatékonyságának növelésére jól használható a rizshéj, mely segítségével a roppantás után keletkező malátaport is könnyebben megtudjuk szűrni. Ezeket a pelyhes termékeket – árpa, búza és zabpehely – gőzzel kezelik, hogy megpuhuljanak, mielőtt a hengereken áthaladnának. Ez a részleges kocsonyásodási és pelyhesedési folyamat szükségtelenné teszi a termék őrlését.

Nem találta amit keresett? Esetleg lenne egy fejlesztési ötlete? Írja meg nekünk! Ötlet megírása!

Rendezés: