Leírás és Paraméterek
Kveik élesztő 10g
A Kveik egy norvég tájnyelvi szó, melynek jelentése élesztő. A norvég paraszti hagyományban a kveiket szárítással tartósították és generációról generációra adták tovább. A Kveik az eredeti, hagyományos szárított élesztő.
A Kveik élesztőnk széles erjedési hőmérséklet-tartományt támogat 25-40°C (77-104°F) között, az optimális hőmérséklet-tartomány pedig 35-40°C (95-104°F). Az optimális hőmérséklettartományon belül nagyon gyors erjedés érhető el, a teljes erjedés jellemzően 2-3 napon belül bekövetkezik. Az ízprofil a teljes hőmérséklettartományban egységes: semleges, finom narancsos és citrusos gyümölcsös jegyekkel. A flokkuláció nagyon magas, ami szűrés vagy technológiai segédanyagok használata nélkül tiszta söröket eredményez.
Flokkuláció: nagyon magas
alkoholtűrés: 12% ABV
erjedési hőmérséklet: 25-40°C | optimális hőmérséklettartomány: 35-40°C
adagolás: 50-100 g/hl