Ez a honlap sütiket "cookie" használ. A cookie-k elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. Az "ELFOGADOM" gomb megnyomásával, hozzájárulását adja az alapvető és a marketing célú cookie használatához. További információt az alkalmazott cookie-ról itt olvashat: Adatvédelmi szabályzat
Elfogadom

Sárgadinnye pálinka készítése

I'Make webáruház
2023. 08. 30. 00:00:00
Sárgadinnye pálinka készítése

Idén nagyon sok megkeresés érkezett a sárgadinnye pálinka készítés kapcsán, így nézzük a fontos tudnivalókat.

Sárgadinnye pálinkának? Lehetséges!

Nagyon sokan szeretnek kísérletezni a pálinka fajtákat illetően. Már túlléptünk az alma, szilva, vegyes pálinkák készítésén és egyre többet készítünk különlegesebb, ritkább párlatokat. 

A sárgadinnye felhasználása is tökéletes pálinka készítésénél, de vannak alapvető szabályok amiket be kell tartani. 

  1. Minden esetben szükséges a sárgadinnye héjának és a belső magvas lágy résznek az eltávolítása. Csak a gyümölcshúsból lehet igazán finom sárgadinnye pálinkát készíteni. 
  2.  A gyümölcsfeldolgozást követően használjunk pektinbontó enzimet, hogy a legtöbb elérhető gyümölcscukor felszabaduljon. 
  3.  A pektinbontó hozzáadását követő napon mérjünk pH értéket. A sárgadinnye cefre, általában savazásra szorul. Állítsuk be a pH értéket 3 - 3,5 pH-ra. Ezt megtehetjük foszforsavval, tejsavval és borkősavval is. 
  4. A pH érték beállítása után (akár azonnal) használjunk fajélesztőt. A gyors erjedés miatt ez egy fontos lépés, hogy az erjedés irányított módon menjen végbe. A legideálisabb választás az Uvaferm 228 fajélesztő, mely aromafelszabadító tulajdonságával fokozza a párlat sárgadinnye jellegét. 
  5. Nagyon gyorsan erjed, így a feldolgozását érdemes úgy időzíteni, hogy akár 5-7 nap után elkészült a cefrénk. 
  6.  A kierjedt cefrét a leghamarabb el kell kezdeni főzni, mert egy gyorsan romló hamar poshadásnak indult cefréről beszélünk.

 

A fent említett pontok betartásával egy igazán finom, kellemes párlatot készíthetünk, mellyel büszkén dicsekedhetünk családunk és barátaink körében. 

Jó főzést kívánunk!

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyümölcscefre