Leírás és Paraméterek
Házi pálinkafőzés könyve
Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinkanevet. Aki pálinkát szeretne főzni, annak a jogszabályok ismeretén kívül azzal is tisztában kel lennie, mely gyümölcsök a legalkalmasabbak erre a célra. A házi pálinka jó minőségének egyik meghatározó eleme a szakszerű cefrekészítés. Házi pálinkát főzhetünk otthon is, és főzethetjük bérszeszfőzdében is. A házi pálinkafőzés módszerét, eszközeit mutatja be könyvünk 4. fejezete. Hogy milyen pohárból, milyen hőmérsékleten igyuk ezt a hungarikumot, hogyan adjuk meg a kellő tiszteletet a gyümölcs termesztőjének, az ital készítőjének, vagyis mindannak, ami egy kortynyi pálinkában ölt testet, arról ötödik fejezet szól.Az alábbi témákkal foglalkozik:
- Mi a pálinka?
- Miből készül a jó pálinka?
- A jó cefre elkészítése.
- A pálinkafőzése.
- Foglalkozik a pálinkakultúrával.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.