Leírás és Paraméterek
Kationcserélős gyantás szűrő
Pálinka rezes törését szünteti meg, viszont vannak olyan főzési hibák, amivel ez az eszköz sem képes kristálytisztára változtatni. A kationcserélő gyanta háztartási alkalmazásban vízlágyító berendezésekhez használatos, így a szűrést követően a pálinka ízében is egy lágyabb (nem nyers) íz tapasztalható.
A gyanta cseréjére nincs szükség, egy egyszerű só oldattal (1L víz + 1kg só), bármikor újra aktiválható. A sikeres aktiváláshoz 24h-án át kell tartani a sóoldatban.
Az általunk küldött szűrőben lévő gyanta már aktiválva van.
Szűrőberendezés tartozékai:
-
szűrőház
-
kationcserélő gyanta
Amit a csomag nem tartalmaz:
-
edény, melyet az egyik csatlakozóhoz tud rögzíteni
-
csap a könnyebb használat érdekében
Vélemények
2 értékelés
Geleji József
|
2023. 01. 16.
Nagyon elégedett vagyok a kiszolgálással,és az értékesítéssel,valamint a szállítással.Köszönöm.
dr. Miklós Ferenc
|
2023. 01. 09.
Egy barátomnak rendeltem e kationcserélő gyantát. Jómagam használtam–használom a pálinka fémszennyök eltávolítására – amelyekkel minden alkalommal találkozhatunk a desztillátumban. A lepárlás folyamán a magas hőmérséklet, a savas közeg lehetővé teszik a réz(I)- és réz(II)-vegyületek megjelenését a cseppfolyós termékben, még akkor is ha a rézfelületeket alaposan tisztogatjuk. A gyanta regenerálása után meglepően sok "nem odaillő" agyaggal talákozhatunk.