Adagolása
Pálinkafőző tisztításhoz: 1 ek citromsav +10 L víz. A pálinkafőző tisztításakor a hűtőtartályból a vizet le kell engedni. A citromsavas keveréket bele kell tölteni az üstbe és mint amikor pálinkát főzünk alá kell gyújtani. A savas gőz a réz faláról szépen leoldja az esetleges szennyeződést. A gőzzel való tisztítás után öblítést nem igényel.
Párlat javításához: 0,5g(kk. kanál) 10L párlathoz.
Leírás és Paraméterek
Citromsav
A pálinkafőző tisztítására valamint a párlat opálosodásának javítására is egyaránt használható (amennyiben nem a kozma olaj, hanem a helytelen cefre készítés, a cefre pH értékének elmaradt beállítása okozza ) De ezen kívül használhatjuk befőtt készítéshez, valamint vízkőoldóként, ugyanis vízkőoldó hatása sokkal jobb, mint például az eceté, de ellentétben az ecettel a citromsav szagtalan.
Kiszerelés | 1kg |