Leírás és Paraméterek
Szőlő cefréző csomag
Szőlőnek megannyi fajtája közkedvelt cefrézés szempontjából. Bár, amilyen választék van különböző fajtáiból, annyira megosztó is ebből a cefréből készült pálinka. Cefrézésnél nagy figyelmet kíván a gyümölcs szárról való leszedése, ügyelni kell arra, hogy szár rész ne kerüljön a cefrébe. Nagyon fontos, hogy ne keverjük össze a szőlő pálinkát a törköly pálinkával. Törköly pálinka készítéshez tudjuk ajánlani az alma cefréző csomagot, magas alkohol tűrése miatt.
A szőlő csomag segítségével 200 L cefre készíthető el.
Használata:
1. Gyümölcs mosása, majd pépesítés.
(A pépesítést követően ajánlott egy pH ellenőrzés majd beállítás)
2. Pektinbontás.
3. Négy óra múlva élesztőtápanyag (1 csomag) és élesztővel való beoltás (2 csomag).
4. A főerjedés végén további 1 csomag élesztőtápanyag hozzáadása.
A cefréző szőlő csomag tartalma | |
Smart pektinbontó enzim 10 ml | |
Uvavital tápanyag 2 db | |
Uvaferm 228 élesztő 2 db |