Leírás és Paraméterek
A cefrefok-mérő alkalmas különböző gyümölcscefrék cukorfokának mérésére
Az erjedés megkezdése előtt a cefrét édes cefrének, utána érett cefrének nevezik. A híg, leszűrt cefre levet egy mérőedénybe kell önteni és beletenni a cefre fokolót. A mérőeszköz ezt követően megmutatja a cukorfokot százalékban.
A cukortartalomból következtethetünk az alkohol kihozatalra, valamint meg tudjuk állapítani, hogy hol tart az erjedés.
A cefre akkor lesz kész és főzhető, ha a cukorfokoló 5%, vagy ez alatti eredményt mutat. Nem érdemes megvárni, hogy a cukorfok 5% alá süllyedjen, mert ekkor már káros folyamatok is zajlanak a cefrében, amelyek a minőséget ronthatják.
Létezik olyan mérőeszköz is, ami pár cseppből is képes megmondani a cukorfokot, és a várható alkohol fokot is mutatja. Itt megtekintheti.
Csak cukrozatlan cefre esetén ad pontos eredményt!
Mérete | 20,5 cm |
A fokolón 3 mérőskála van | |
kék színű | sör sűrűsége (SG) |
sárga színű | cukor mennyiség |
fehér színű | erjedés utáni alkohol tartalom |
Csatolt dokumentumok
Vélemények
1 értékelés
Süli Antal
|
2023. 02. 25.
Jo mérő,érteni kell hozzá mert magyar nyelvű leírás nincs hozzá....tanulj meg angolul vagy spanyolul,olaszul vagy szászul vagy akármilyen nyelven
Köszönjük az értékelését. A terméknek van magyar nyelvű leírása, mely letölthető a termék oldalon a csatolt dokumentumoknál.
Köszönjük az értékelését. A terméknek van magyar nyelvű leírása, mely letölthető a termék oldalon a csatolt dokumentumoknál.