Leírás és Paraméterek
Komplex felhasználású borkén
A termék jellemzői:
A borkén a borkészítés szinte minden fázisában alkalmazható, az oxidáció megelőzésére, káros mikroorganizmusok elszaporodásának megelőzésére, aroma felszabadítás és színkioldás segítésére, stb. A borkén hatásos kén-dioxid tartalma csak savas közegben, (pl. a must, bor savai) szabadul fel. Ez a kén-dioxid tartalom a borkénben elméletileg 57%, de a gyakorlatban csak 50%-al számolunk, tehát 1g 0,5g kén-dioxidnak felel meg. (1g/hl borkén = 5mg/l kénessav). A borkén borban vízben is viszonylag jól oldódik, ezért az előre kimért mennyiséget közvetlenül a kezelendő borba (mustba, cefrére) szórhatjuk.
A borkén a befőzés során is alkalmazható mivel kiváló tartósító és a befőzni kívánt zöldségek is frissek és roppanósak maradnak. Befőzés során a borként csak hidegen eltett befőző léhez adjuk hozzá.
Adagolás:
-
szőlő és törkölyös must: max. 10g/mázsa
-
ép szőlő mustja max. 15g/hl
-
rohadt szőlő mustja, nyálkázás, max.: 30g/hl
-
vörösborok alapkénezése max.: 10g/hl
-
fehérborok alapkénezése max.: 20g/hl
Tárolás: száraz, hűvös helyen. A felbontott zsákokat jól zárjuk vissza, mert a tárolás során fellépő oxidáció csökkenti a szer hatását.
Kiszerelése | 100g |