Ez a honlap sütiket "cookie" használ. A cookie-k elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. Az "ELFOGADOM" gomb megnyomásával, hozzájárulását adja az alapvető és a marketing célú cookie használatához. További információt az alkalmazott cookie-ról itt olvashat: Adatvédelmi szabályzat
Elfogadom

Aszalt Arany mazsola

490 Ft (386 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: IM-968
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 5
Nem értékelt
Szállítási díj: 990 Ft
Várható csomag feladás: 2024. szeptember 16.

Leírás és Paraméterek

Arany mazsola

Az arany mazsola ágyas pálinka egy különleges pálinkafajta, amelyhez aranyszínű mazsolát használnak az ágyazás során. Az ágyas pálinka készítésének folyamata a következő:

Hozzávalók:

  1. 1 liter pálinka (lehet szilva, barack, alma vagy más gyümölcspálinka)
  2. 200-300 g arany mazsola


Elkészítés:

  • Előkészítés: A mazsolát alaposan mosd meg, majd csepegtesd le.
  • Ágyazás: A megmosott mazsolát tedd egy nagy üvegbe vagy befőttesüvegbe.
  • Öntés: Öntsd rá a pálinkát, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a mazsolát.
  • Érlelés: Az üveget zárd le, és tedd sötét, hűvös helyre. Az érlelés általában 2-3 hónapot vesz igénybe, de minél tovább áll, annál jobb lesz az íze.
  • Rázás: Az első pár hétben érdemes időnként megrázni az üveget, hogy a mazsola egyenletesen ázzon a pálinkában.
  • Szűrés: Az érlelési idő letelte után szűrd le a pálinkát, és tedd tiszta üvegbe. A mazsolát is el lehet fogyasztani, mivel átveszi a pálinka ízét.

Tipp:

  • Az ágyas pálinkához érdemes jó minőségű pálinkát használni, mert az ágyazás folyamata nem javítja, hanem kiemeli az eredeti pálinka ízét és aromáját.
  • Az ágyas pálinka hőmérséklete befolyásolja az élményt, így érdemes hűtve vagy szobahőmérsékleten kínálni, attól függően, hogy milyen ízvilágot szeretnél elérni.
  • Az arany mazsola édeskés íze és aromája kiválóan kiegészíti a pálinkát, különleges, gazdag ízélményt nyújtva.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.